Женени с деца

Главната мелодия към сериала е песента на Франк Синатра „Love and Marriage„. Сериалът е излъчен за пръв път на 5 април 1987 г. по FOX, а последният епизод идва десет години по-късно, на 20 април 1997 г.

Сериалът не получава добри оценки при появата си през 1987 г. Той е неинтелектуална комедия, която се върти само около т.нар. „тоалетен хумор“ и сексуалния фарс. Героите са еднопластови пародии на действителни хора. Въпреки тези недостатъци, зрителите бързо обикват шоуто, защото то отразява начина на живот на голяма част от масите в САЩ, който дотогава не е представян по телевизията. Идеята за нещастния брак между двама души, които напълно са се провалили в живота, никога дотогава не е използвана. Неочаквано хората се изправят срещу една караща се, нещастна бедна двойка и техните невъзпитани и безотговорни деца.

Постепенно чувството за хумор на сериала и качеството на актьорската игра се подобряват значително. Дори критиката започва да хвали шоуто за спорните въпроси, които започват да стават неизменна част от сериала – отношения мъж-жена, расизъм, феминизъм и промискуитет. До края на последните серии актьорите и актрисите, участващи в сериала, са познати на публиката като техните герои и героини в сериала. Въпреки че няколко души от актьорския състав участват в други проекти по време на снимането на сериите, само Кристина Апългейт има някакъв успех в това отношение.

Интерестното е, че първоначално ролята на Бъд е трябвало да се изпълнява от Хънтър Карсън, а тази на Кели от Тина Каспари (Tina Caspary – [[1]]). Те даже участват в заснемането на неизлъчвания пилотен епизод през месец декември 1986. По-късно части от него са използвани за излъчвания пилотен епизод с участието на Дейвид Фостино и Кристина Апългейт. Официално шоуто брои за свое начало април 1987 година, но въпреки това оригинално започва в края на 1986 година. Неизлъчваният епизод е достъпен в Интернет, в сайта YouTube. През 2001 година E! Истински Холивудски истории разкриват истината около смяната на главните герои, обаче няма кой знае какъв отзвук, защото Женени с деца отдавна е спряло излъчването си (през 1997 година). Въпреки това, 7 години по-късно през 2008, в Интернет започва да се шуми около смяната на актьорите. Докато хората намират смяната на Карсън с Фостино за разумна и оправдана, те обвиняват екипа на шоуто, че е подкопал кариерата на Тина Каспари. Според мнозина Каспари има по-голям потенциал от Кристина Апългейт, съдейки по кадрите от неизлъчвания пилотен епизод. [[2]] Последвалият скандал със смяната на Кели води до отдръпването на някои фенове на шоуто от него. Много от тях стигат дотам, че открито обвиняват Кристина Апългейт, че е получила ролята благодарение на връзките си в шоубизнеса (майка ѝ е актриса, а баща ѝ музикален продуцент). Мнозина смятат постъпката ѝ за неразумна.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *