Конвектор за охлаждане – струва ли си

Обикновено сме свикнали да мислим, че единственият начин да охладим дома си е като изберем някоя от различните марки климатични инсталации, като рядко се замисляме, че има и още една алтернатива – поставянето на конвектор. С добрия си дизайн и външен вид, конвекторите си имат своите заклети почитатели.

Според специалисти от Klimatici.bg, има хора, за които конвекторът е толкова подходящ избор, че на практика напълно ги кара да забравят, че има и други алтернативи, каквато е поставянето на климатик.

Без външно тяло

Стилни и елегантни, конвекторите могат да бъдат едно чудесно допълнение към вашия дом, без да развалят неговата красота и атмосфера. Основното им предмство, разбира се, е липсата на външно тяло, което изключва необходимостта да се пробиват стени или пък дограми, което ние не ви препоръчваме.

Може да стои свободно или да се монтира на стена

В този случай имате голяма свобода, защото конвекторът позволява да проявите гъвкавост при монтажа. Можете да го поставите на стената под прозореца, можете да го монтирате под тавана като вътрешно тяло на климатик, а също така бихте могли и да го поставит на пода намясто, където ви е удобно в момента.

Подходящо за всеки сезон

Модерните конвектори предлагат комбинирани модели за всеки сезон. Можете да ги използвате за отопление през зимата и за охлаждане през летните месеци. Понякога се казва, че те са по-малко енергийно ефективни и водят до по-големи разходи за ток, но това се отнася за по-старите модели.

При по-модерните видове климатици енергийната ефективност е сравнима с тази на климатиците, а липсата на нужда от монтаж на външно тяло не рядко прави цената значително по-ниска.

Имат ли недостатъци

Ако трябва да споменем за недостатък, който този тип конвектори имат, по-скоро това е малките легенчета, които събират кондензиралата вода, което налага редовно да се изливат в мивката за да може уредът да работи както се очаква от него.

От друга страна, може да се каже, че именно липсата на външно тяло прави лъчистите конвекторите на практика идеални при всякакви метеорологични условия и независими от външната среда.

Ако имате интерес към подобна покупка и искате да видите какво се предлага на пазара в тази област, погледнете Klimatici.bg и вижте опциите за безплатна доставка при поръчка.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *