Криминална драма в реалния живот

Все по-често явление стават катастрофите на пътя. Още по-тъжно е когато има пострадали или смъртни случаи. Случващите се инцидентни биват поради лоши метеорологични условия, намалена видимост, природни бедствени положения, или пък несъобразена скорост на шофьора и неовладяване на превозното средство, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на друг участник в движението на пътя, употребата на алкохол, наркотици, заспиване на волана или поради други причини. Това е като една криминална драма в реалния живот, но за съжаление често е с трагичен край и последствията за близките и роднините тепърва започват, защото спрямо правата им заслужават обезщетения и борбата е със системата и застрахователите, защото процесът е дълъг и труден.

В черната статистика войната по пътищата често взима жертви, за съжаление. Това е и най-лошият сценарии във филма, наречен живот. В случаи, когато сте пострадал, а не причинител на ПТП, законът ви дава право на обезщетение за имуществени и неимуществени щети. Определеният размер на обезщетение при смърт при ПТП или за тежка телесна повреда е до 500 000 лева, а за средна телесна повреда можете да получите до 100 000 лева. Разбира се, парите не могат да върнат човешкия живот, но са едно облекчаване на дните, когато разходите стават непосилни за семействата.

Ако застрахователната компания бави становището или иска да ви „преметне“ с някоя незначителна сума, не се колебайте да потърсите информация и да си направите консултация със квалифицирано лице като адвокат по застрахователно право или като се доверите на Асоциацията за безплатна правна помощ. Ще получите компетентен отговор за вашия казус и насоки за необходимите стъпки, които трябва да предприемете, за да защитите законовото си право.

Бъдете информирани за правата си и не се колебайте да потърсите правна помощ и адвокат. На сайта obeshtetenie.com ще откриете експерти по застрахователно право, които ще ви съдействат да получите правна помощ като застанат до вас, за да защитят интересите ви. Нека краят на тази криминална драма бъде възможно най-добър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *