Мечът на истината

„Мечът на истината“ (на английски: Legend of the Seeker) е телевизионен сериал, направен въз основа на популярната фентъзи поредица на Тери Гудкайнд „Мечът на истината”, издадена на над 20 езика, включително в България. Сериалът проследява историята на дърводелеца Ричард Сайфър, избран да бъде Търсача, лидер на народите попаднали под властта на Мрачния Рал. Сайфър, заедно с Майката Изповедник – Калан Амнел и своя дядо – великия магьосник Зедикул Зул Зуландер, се обединяват за да обединят народите, попаднали под властта на тирана и да го преборят.

В началото на поредицата красивата Калан Амнел, преследвана от войниците на Мрачния Рал – зъл тиранин и владетел на Средната земя, използва магия, за да избяга, като за това ѝ помага Ричард Сайфър, дърводелец от Западните земи. Рансин Фейн, командир на войниците на злото, оцелява след конфронтацията си с Калан и Ричард и продължава да ги преследва. Вече у дома, Ричард е изпратен от баща си Джордж да намери стар човек на име Зед.

Ричард научава, че Зед е мощен магьосник от Средната земя и негов дядо, а Калан всъщност е Изповедник – жена, която има силата да накара хората да кажат истината. Зед разкрива, че Ричард е Търсачът на Истината, който трябва да победи злия тиранин Даркън Рал. Зед дава на Ричард магическо оръжие – Мечът на истината. А Калан дава на Ричард нещо, което Даркън Рал търси – „Книгата на преброените сенки“, която съдържа тайна. Рал трябва да се добере до книгата, за да получи върховната власт.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *