Можем ли да намерим оптика за употреба при пълна тъмнина?

Ако се нуждаете от добро оборудване за планина и за лов, както и ако сте любители на природата, без значение от условията, то можете да намерите качествени уреди и облекла и то от утвърдени производители. Към различните възможности за наблюдение и измерване на големи разстояния, стоят много варианти оптики и бързомерци, както и бинокли с все по-усъвършенствани възможности. Можем ли да намерим оптика за употреба при пълна тъмнина? И това вече е по силите на производителите на максимално комбинативни професионални уреди. Такъв тип оптика, който може да се използва и като монокуляр за нощно виждане и освен това дава качествени изображения и максимално добра резолюция. Това спомага максимално добра видимост и дава чиста картина, а благодарение на инфрачервен прожектор, може да се използва и при абсолютна тъмнина. Когато се изложи на ярка осветеност, този вид устройства се изключва автоматично, като така се предпазва тръбата на самия уред и не на последно място очите на наблюдаващия.

 

Освен това, можете да откриете и бързомери с по четири лещи, които са максимално прецизни и дават различни възможности за настройка на яркостта. Освен това, можете да изберете и варианти с вътрешна заключваща система, която елиминира настройките, когато не са необходими. Биноклите, от друга страна също са с възможност за дълго наблюдение през нощта и с инфрачервен прожектор. С големи лещи и съответно максимално добро увеличение, те дават ярка картина и на тъмно. Към високите дизайнерски и едновременно с това полезни уреди, се причисляват и монокулярите, с полимерна конструкция, които са достатъчно издръжливи на натоварвания и отново с автоматично изключваща система по време на силна светлина.

 

Ако се нуждаете от удобни за пренасяне оптики и бързомерци или комбинации, то няма какво да ви попречи да изберете качеството и удобството на предлаганите компактни устройства. Освен всички видове устройства за наблюдение и измерване, при условия, в които ви се налага да прекарвате с часове на открито, вече са създадени и комфортни решения, във вид на топло, в буквалния смисъл на думата, облекло. Такива са дрехите с нагреватели, които работят с батерии. По-голямата част от гамата са с универсална кройка и могат да се ползват, както от мъже, така и от жени. Горните дрехи, например, са снабдени с нагреватели, поставени на особено уязвими на студа места, като кръста и раменете, както и в  предната част на торса. Освен това има възможност и за избор на температура, като най-високата е 54ºС. Дори и да изберете най-голяма степен на затопляне, една добре заредена батерия, може да ви осигури този уют в продължение на повече от 3 часа.

 

Към вариантите за екипировка и оборудване с оптики и бързомери, можете да изберете и отделни аксесоари към тях. Това могат да бъдат подходящи калъфи и удобни чанти за пренасяне на техниката, както и съответните ленти и връзки за самите уреди и за тяхната по-лека употреба. За повече информация, вижте в онлайн магазин zarimex.eu. Интересните и иновативни възможности за повишаване на шансовете за прекарване на открито, по работа или за удоволствие, определено заслужават своето внимание. Както за преходи по планините, така и за минусовите температури в града, вече има какво да се намери. Уверете се сами.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *