Основни видове 3d фототапети

В зависимост от метода на оформление на триизмерния чертеж, съвременните 3d фототапети могат да бъдат разделени на няколко вида:

• Панорамните 3d фототапети по-често се създават по поръчка, тъй като е важно да се вземат предвид размерите на помещението при производството. Те запълват цялата стена с възможно влизане в съседни стени или таван, поради което се постига ефектът на максимален реализъм и разтваряне на границите на стаята. По правило панорамните тапети се произвеждат в една голяма ролка, така че шевовете и слепванията да не пречат на потапянето в новата реалност. Инсталацията не може да се извърши самостоятелно – необходимо е да се извършва от специалисти. Разгледайте страхотните предложения на fototapeti.eu.

• Фрагментарни или единични фототапети 3д са по-скромни по размер, предназначени да украсят част от стената. Ако ги затворите в декоративна рамка и правилно осветите, ще получите истински прозорец с красива гледка към горската пътека, градски пейзаж или океана;

• Ролковият 3д фототапет се продава, както може да се досетите сами, на ролки. Тяхната разлика се крие в естеството на рисунката. Той няма семантичен център и е набор от хаотично повтарящи се елементи, което значително улеснява процеса на залепване и напасване на отделни ленти. Често такива тапети изобразяват триизмерна клетка, сателитни изображения на градове, абстрактни рисунки. Това е най-евтиният вариант за триизмерни фототапети.

Отделно можете да разгледате различни опции за светещи фототапети 3d (флуоресцентни и LED), които са оборудвани с допълнителни елементи. Засега това са скъпи новости, а по-евтините варианти не са с високо качество.

Флуоресцентни 3D тапети

Флуоресцентните фототапети се различават от обикновените 3D фототапети по това, че върху отделните им части се нанася специална боя с фосфор, която има способността да свети под действието на ултравиолетовите лъчи. Контурите на обекти или отделни елементи могат да бъдат подчертани. Такова осветление изглежда особено впечатляващо на изображения на космоса и нощни градове.

Светещата боя може да бъде с различни цветове, през деня изображението не се различава от това, което е направено по стандартна технология. Фосфорът не е бял фосфор. Той е напълно безопасен за здравето и в същото време ви позволява да превърнете стаята в приказка през нощта. Между другото, това вещество се използва в медицината за диагностика на рак, както и при производството на банкноти, с които сме в ежедневен контакт. Така че сами можете да прецените колко е безвредно.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *