Първи стъпки, които всеки трябва да направи след катастрофа

 

Автомобилната катастрофа може да бъде наистина ужасно преживяване. Повечето хора, участващи в такива, все още имат много ярък спомен за него: шумът, сила на удара, дори миризмата. Но фактът, че има толкова много такива инциденти, не означава, че трябва да се пренебрегват физически и психологически последици, особено за хората, пряко замесени в такъв. Инцидент като автомобилна катастрофа може да бъде труден за преодоляване. Болезнените физически наранявания и безпокойството относно бъдещото пътуване по пътя могат да бъдат сериозна пречка за връщане към нормалния живот, а пълното възстановяване понякога е просто невъзможно.

Но това е позитивната страна. А когато има смъртен случай? Тогава за близките и роднините на жертвата следват безкрайни месеци с търсене на справедливост и на обезщетение при смърт в катастрофа.

Но все пак, ако човек стане участник в ПТП, какво трябва да направи?

След инцидент има няколко стъпки, които може да предприемете, за да помогне на ситуацията и да положите основите на предявяване на иск.

Здравето на пострадалия и на останалите участници е основен приоритет – подобряването и предотвратяването на влошаването на нараняванията трябва да бъде основната ви грижа след всеки инцидент. Това означава да се потърси медицинска помощ и лечение, където е подходящо. 

В зависимост от вида и степента нараняване, намирането на медицинска помощ – отиването до лекар или болница гарантира, че не само адекватно отношение, но и дава доказателства за нараняванията, които са претърпени при инцидента. Това ще бъде в помощ и за предявяване на искане за обезщетение.

Освен това е добре да се консултирате със специализиран адвокат, на когото имате доверие – възможно най-рано. Той ще предостави експертни съвети от самото начало, нещо, което е полезно при подготовката за предявяване на иск. Последствията от злополука могат да бъдат много объркващи и намирането на доверен човек ще бъде в помощ и така участникът в ПТП – то ще има кой да го представлява пред много различни организации – застрахователна компания, застрахователната компания на другия шофьор, автомобилни компании, гаражи, компании за управление на искове и др.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *