Факти за заснемането на филм, които вероятно не знаете

 

Киното е магия – магия, зад която стои твърде много упорита работа на твърде много хора. И въпреки че за повечето зрители звездните актьори са от водещо значение за една продукция, то всъщност главната роля е в друг – режисьорът. 

Ето няколко факти около заснемането на един филм, които вероятно не знаете.

  1. Едни от най-известните режисьори на нашето време Джеймс Камерън и Стивън Спилбърг не са посещавали училище за филмово изкуство. И двамата не препоръчват на студентите да го правят. Те вярват, че един млад режисьор се учи, докато практикува, така с времето ще добие необходимия опит, за да може след време да бъде добре платен режисьор на скъпи продукции.
  2. Искате да се откроите от масовката? Овладейте до съвършенство изкуството на цветовете и дизайна. Ако сте режисьор, който е в началото на творческия си път, то трябва да знаете, че не трябва да се страхувате да вкарате малко цвят в проектите си. Ако не сте запознати с темата, разгледайте сайтове за дизайн или се поразровете в библиотеката за подобни материали.
  3. Научете се да водите. Като режисьор може да разполагате с най-добрите актьори и персонал, които са способни да създадат вашата визия за проекта ви, но те са нищо, ако не знаете как да ги направлявате. Трябва да се научите да бъдете лидер, с когото другите искат да работят. 
  4. Приоритизирайте развитието на професионалните си умения. Можете да си купите най-добрата техника и да работите с нея, но работата ви няма да е достатъчно качествена. Трябва да се обучите, така че винаги давайте предимство на придобиването на нови знания.
  5. Ако в главата си имате страхотна идея, която сте на път да реализирате, не прибързвайте с избор на главни действащи лица. В стремежа си да осъществите мечтата си или пък сте просто развълнувани, често може да изберете първия актьор, който изглежда отговаря на ролята е и със свободен график. Но ако искате да направите страхотен продукт вместо просто добър, нека екипът ви е професионален от самото начало.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *