5 стъпки за успех на шофьорския изпит

Обърнахме се с няколко въпроса към експерти от AutoDrive.bg, с които поговорихме за това как бихме могли да увеличим своите шансове да се справим успешно на шофьорските изпити.

 

Попитахме ги има ли други моменти, освен ученето и практиката, които могат да направят по-голяма вероятността да се справим успешно на изпита за взимане на книжка или опреснителните шофьорски курсове. Ето какви са техните препоръки:

 

  1. Търсете опитен и квалифициран инструктор

Това е един от водещите параметри, на базата на които да направите своя избор. Можете да се спрете на всяка една автошкола в София, стига тя да разполага с опитни и квалифицирани инструктори.

 

  1. Изберете някой с добра репутация

Хубаво е да изберете някой автошкола в София, която има по-добра репутация. Макар че това не винаги е гаранция за вашето положително преживяване, все пак е добре да помислите фирма, за която като цяло се чуват повече добри думи. Мнозина тук ще ни оспорят, казвайки, че всичко зависи не от автошколата, а от конкретния инструктор и ще са напълно прави, но все пак нали тези инструктори работят в съответната школа?

 

  1. Ако може, гледайте да е близо до вас

Удобната локация е изключително предимство.Голям недостатък е това, че повечето школи обикновено са забутани по отдалечени и изолирани квартали, а някои от тях не организират и вашето вземане и оставяне на удобно за вас място. Ето защо, ако имате възможност е добре да се ориентирате към място близо до вас.

 

  1. Обърнете внимание на возилото

Макар и да не е от първостепенно значение, возилото все пак е важно. Едни коли са по-комфортни за шофиране от други. По правило, по-компактните автомобили се управляват малко по-лесно, защото е по-лесно да координирате колата в пространството докато все още сте неопитни.

 

  1. Гледайте да откриете човек, с който общувате лесно

Не на последно място, трябва да се стремите да имате за инструктор човек, с който ще общувате лесно. Имайте предвид, че когато се учите да шофирате, комуникацията между вас и вашия инструктор е от много голямо значение, ето защо е много важно да се чувствате комфортно. Да не забравяме, че самата ситуация за вас може да е достатъчно стресираща и без да се налага да търпите човек, който ви изнервя допълнително.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *